MOŠKI: RECEPT ZA SREČNO ŽIVLJENJE

0
2676

Inteligenti moški se zaveda, da je temeljni cilj poroke ali partnerske zveze mir, zadovoljstvo in sreča. Ne pozabite tega. In medtem, ko morata oba zakonca prevzeti odgovornost za svojo vlogo v skupnosti, boste v nadaljevanju našli nekaj najpogostejših napak, s kakršnimi lahko v kratkem času popolnoma uničite odnos.

Najhitreje boste zvezo zašuštrali, če boste svojo ženo zanemarjali. Kaj lahko se to zgodi zaradi dolgih delovnih ur v službi, ki jim sledi še rekreacija in pijača s fanti. Ko pridete domov, se ne zmenite ne zanjo ne za otroke – pomembnejši je šport na TV-ju ali poker na spletu ali karkoli pač. Ko boste med vikendi še godrnjali nad slabo vzdrževano hišo, ne boste ponudili svoje pomoči; zaradi neodložljivih opravkov boste odšli zdoma in se potem več ur sploh ne boste vrnili. Čestitamo – na pravi poti k razdiranju svoje partnerske zveze ste.

Vsaka žena se počuti totalno in bedno osamljeno takrat, ko njen mož čustveno zapusti odnos. Čeprav ima prijatelje in prijateljice in službo in mamo in sestro in kopico socialnih aktivnosti. Veliko časa preživi med prevažanjem otrok z ene dejavnosti na drugo in se jih tudi sama udeležuje brez svojega moža. Zakaj? Tako se vendar počuti izolirana in zapuščena! Normalno, da se prične pritoževati, ker ne preživljate svojega časa doma, se ne družite z njo, se ne ukvarjate z otroki… in čustveno razdaljo med vama vse bolj poglabljate.

Razumite vendar, da nežnejši spol deluje kot integrirano vezje – um, telo in duša so tako tesno povezani, da boleči občutki vplivajo na celoten sistem, enako kot svetlobna veriga božičnih lučk: ko ena ugasne, ugasnejo vse. Moški funkcionirajo čisto nasprotno: dokler ostale lučke svetijo, jih prav nič ne moti, če je ena od lučk v njihovi verigi temna – tudi ko je eno samo področje njihovega življenja problematično, so v celoti sposobni funkcionirati na ostalih področjih.

Seveda vaša partnerka tega načina delovanja ne razume, saj se ji močno dozdeva, da vas njej najpomembnejše stvari v skupnem življenju sploh ne zanimajo. Nikoli se ne pogovarjate z njo. Nikoli je ne vprašate, kako je, kaj jo tare, kaj si želi… Ve le, da ste zaradi pritiskov v službi pod stresom, vendar tega ne kažete in ne izražate. Zaman pričakuje, da boste z njo delili svoje skrbi, strahove in težave. Čeprav vas ne želi popraviti, spremeniti, izboljšati, le poslušati vas želi in vam že s tem pomagati. Vam biti blizu.

Potem je tu še vaša brezbrižnost, odsotnost, malomarnost, ko partnerko dojemate kot samo po sebi umevno. Da bi jo osvojili, ste ji kazali svojo najboljšo plat. Bila je vaša kraljica, dokler ni rekla »ja«. Potem vam je šinilo v glavo, da se lahko do konca življenja obnašate kot sebični cepec, ki se osredotoča na samega sebe. Narobe, narobe!!! Ker vaša izvoljenka ne potrebuje ekskluzivnega, unikatnega nakita ali dragih večerij zunaj, kadar se vam pač zazdi. Najboljše se počuti, ko ji izkazujete drobne pozornosti, priznanja in hvaležnost. Vsakodnevne, zato jih nikar ne zanemarite!

Pogosto, redno izkoriščajte priložnosti, da  ji poveste, kako je tekom dneva v vaših mislih. Pokličite jo ali ji pošljite prijazno, ljubeznivo sporočilo, da bo vedela, da mislite nanjo. Pomagajte ji pri pripravi večerje in pomivanju posode. Pogosto jo vprašajte, kakšen je bil njen dan in kaj si želi ali pričakuje od naslednjega. To so majhni izrazi naklonjenosti, ki ji pomenijo ves svet.  In ste zmagali!

Za več navdihujočih vsebin se registrirajte TUKAJ.

 

 

NAPIŠI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here