PREPROSTI NASVETI ZA VZDRŽEVANJE AVTOMOBILA

0
2610

Spolirajte luči svojega vozila z zanemarljivimi stroški. Nanesite na žaromete (lahko tudi najcenejšo) zobno pasto, bodite pozorni, da skrbno prekrijete vso površino. Počakajte pet minut, zdrgnite s staro zobno ščetko, sperite in spolirajte z mehko krpo.

Očistite armaturo s coca-colo ali podobno gazirano pijačo. Z lahkoto boste odstranili mastne madeže ali madeže polite kave. Obrišite z vlažno krpo, nato pa še posušite s papirnatimi brisačami.

Tudi beli kis je vaš prijatelj. Zmešajte enake dele belega kisa in vode. Nato ga razpršite na vse vinilne, plastične ali lesene površine v vašem avtomobilu, ki jih je treba očistiti. Pustite, da se vpije in obrišite s čisto krpo. Uporabite beli, alkoholni kis za vlaganje, ki ni aromatiziran.

Za svež zrak v vašem avtomobilu bo dovolj že razpršilo mehčalca za perilo. Pošpricajte reže za zračenje in dišalo bo več kot teden dni. Namesto, da zapravljate denar za osvežilce zraka v avtomobilu, lahko nanesete tudi kapljico ali dve eteričnega olja po lastnem okusu.

Če imate v avtomobilu usnjene sedeže, jih osvežite z nekaj kapljicami kakovostnega olivnega olja in spolirajte z mehko krpo. Ne le, da bo olje podaljšalo življenjsko dobo usnja, tudi poskrbelo bo za osupljiv izgled vaših sedežev, in to vse za povsem minimalen strošek.

Ko se boste naslednjič lotili pranja svojega jeklenega konjička, uporabite balzam za lase, ki vsebuje lanolin. Verjemite, da vas bo prepričal izgled sveže povoskane pločevine z visokim sijajem, njegove hidrofobične lastnosti pa bodo odbijale tudi vodo in umazanijo.

Se tudi vam zgodi, da imate po daljši poti močno umazano vetrobransko steklo? Enostavno in učinkovito ga očistite z vlažilnimi robčki – zato poskrbite, da jih imate vedno shranjene v predalu.

Po vsakem pranju avtomobil obrišite do suhega, in to čimprej, če ne želite, da se na karoseriji zasušijo vodni madeži. Za to uporabite krpo iz jelenje kože ali podobno mehko in vpojno krpo, katero večkrat skrbno ožemite.

Gumijasti avtomobilski predpražniki so vse prej kot poceni. Najprej jih otresite in skrtačite, nato pa si pripravite milnico in jih s trdo krtačo temeljito očistite. Skrbno sperite in posušite, da bodo kot novi.

Po daljši vožnji, pa tudi, ko dlje časa ne operete avtomobila, se na sprednjem delu vašega avtomobila nabere polno insektov in drugih madežev. Morda niste niti pomislili nanj, a ena od neštetih uporabnih lastnosti spraja WD40 je tudi odstranjevanje žuželk in cestnega katrana. Pomagajte si z mehko krpo in ne bo vas razočaral.

Za več koristnih vsebin se registrirajte TUKAJ.

 

 

NAPIŠI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here