NAJVARNEJŠE TURISTIČNE IN POPOTNIŠKE DESTINACIJE

0
2697

Pri odločanju, kam se podati na dopust, sta osebna varnost in brezskrbnost glavna prioriteta. Za vas smo izbrali nekaj najvarnejših destinacij, ki vam lahko pomagajo pred izbiro naslednjega mednarodnega potovanja.

Finska. Ne le, da je odlična destinacija zaradi osupljivih pokrajin, tudi kriminala v državi praktično ni. Nekaj drugih idealnih razlogov za obisk Finske so vsekakor tudi hipnotična lepa Severnega sija, mesto Helsinki in ruske katedrale, pa tudi obisk Božička (skozi vse leto) v njegovi domači pisarni v Rovaniemiju. Nikoli ni prepozno, da zbudite otroka v sebi!

Islandija ima 97% prebivalstva, ki spada v srednji razred. Ena najvarnejših držav v svetu, saj ima eno najnižjih stopenj zločinov na svetu, nudi še druge, izjemne razloge za obisk. Od sredine maja do konca julija je na Islandiji zagotovljena konstantna sončna svetloba. Ob vsakem letnem času se lahko potopite in ponovno oživite v vodah geotermalne energije. Kot „dežela ledu in ognja“ ima Islandija številne vulkane in ledenike, ki vam bodo vzeli dih.

Hong Kong. Njihova policija slovi po vljudnosti, hkrati s konstantnim in učinkovitim nadzorom celotnega območja. Seveda se Hong Kong ponaša z atrakcijami, ki jih boste hoteli doživeti ob svojem obisku. Mednje prav gotovo spadajo: Kulturna raznolikost, ki kraljuje v kuhinji, nakupovanju in nočnem življenju. Praznovanja, ognjemet in karnevali, ki se odvijajo skozi vse leto. V enem od najbolje urejenih prometnih omrežij na svetu boste lahko izbirali zrak, morje, taksi, vlak ali tramvaj.

Hong Kong at evening

Norveška. Zaradi zagrizene delovne etike in religiozne doktrine prebivalstva se podeželje ponaša z izjemno nizko stopnjo kaznivih dejanj. Prebivalce države pa štejejo med najbolj zadovoljne na svetu! Na Norveškem lahko uživate v čudežnem pojavu naravnih fjordov, ki nastanejo zaradi erozije ledenikov. In seveda, tudi Norveška ima po 24 ur sončne svetlobe.

Švica. Večina državljanov spoštuje zakon in javni red. Politika vlade in ponos prebivalcev uspešno odvračajo kriminal. Razlogov za obisk Švice pa je seveda še več: nacionalna kuhinja, fondue in čokolada… ali je potrebno še kaj?? Osebno se lahko povzpnete na Matterhorn, edinstveno goro, ki je zaradi svoje značine oblike postala simbol ne samo švicarskega, ampak vsega gorskega sveta, in doživite Alpe. In tudi tukaj vas čaka več kot 16 ur sončne svetlobe na dan.

Portugalska. Saj za Portugalce na splošno velja, da so preveč vljudni, da bi bili kriminalci. Med potovanjem po Portugalski si na vsak način vzemite čas za nekaj ekskluzivnih udobij. Obiščite vulkanske jame in prekrasne smaragdne obale. V ogrevanih naravnih izvirih si privoščite zunanje toplice. Razvajajte svoje brbončice s svežimi morskimi sadeži ob katerikoli uri.

Za več avanturističnih vsebin se registrirajte TUKAJ.

 

 

NAPIŠI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here