PREPROSTI TRIKI ZA ČISTO PERILO

0
2406

Je vaše perilo zbledelo, nenavadno zgubano, umazano ali pa preprosto ni tako čisto, kot bi moralo biti po vsakem pranju? Ne skrbite, kajti za vas smo pripravili nasvete in rešitve za skoraj vse težave – pa naj gre za zbledele kavbojke, trdovratne madeže, ali belo srajco, ki nekako ni več bela.

Uporabite limono, da postanejo vaša oblačila spet tako svetla, kot so bila. Za nekaj ur namočite belo perilo v posodi z vodo in krhlji limon. Če si želite posebno močno pobeliti oblačila, uporabite vrelo vodo in pustite, da se vse skupaj namaka čez noč. Naslednji dan perilo operite kot običajno. Ne le, da bodo božansko dišali po svežini, tudi bleščeče belina vas bo navdušila.

Za beljenje perila odlično deluje tudi detergent za pomivalni stroj. Ja, tisti za posodo. K običajnemu pralnemu prašku dodajte nekaj tekočega detergenta za pomivalni stroj in vključite običajni pralni cikel. Vaše oprano perilo bo tako zajamčeno bolj belo.

Skupaj s perilom v pralni stroj dodajte skodelico ali dve alkoholnega kisa. Navadnega, belega, devet ali enajstodstotnega kisa, ne aromatiziranega. Navdušeni boste nad rezultati, saj je tovrstni kis naravni mehčalec perila in boste z njim prihranili tudi pri izdatkih za mehčalce. Posebej priporočamo, če imate v gospodinjstvu alergike, ki se pritožujejo, da jih oblačila, oprana z mehčalcem »pikajo«. Poleg tega alkoholni kis pomaga ohranjati temne barve. Pa ne le to, deluje tudi razkužilno. In ne skrbite, vonja kisa v oblačilih ne boste zaznali – prav nasprotno: perilo bo še bolj intenzivno dišalo po pralnem prašku.

Ste že mislili, da je vaše priljubljeno oblačilo uničeno zaradi mastnega madeža? Nikar ne obupajte. Pred pranjem na zapacano mesto nanesite smukec (otroški puder) in ga pustite delovati nekaj minut. Po tem smukec skrtačite in zelo verjetno mastnega madeža že po prvem poskusu ne bo več. Pri trdovratnih, starejših madežih boste morali postopek ponoviti, preden bodo izginili. A po pranju na običajni temperaturi vas bo rezultat navdušil!

Spadate med tiste, ki zapravljajo denar za specializirane detergente za črno perilo? Ko boste naslednjič naložili črna oblačila, neposredno v pralni stroj dodajte eno do dve čajni žlički črnega popra. Ta presenetljivi pomagaček bo odstranil ostanke detergente iz perila, zaradi katerih oblačila v resnici obledijo. In ne skrbite, ne boste kihali vsevprek, saj se bo poper pred koncem pranja popolnoma spral. In niti okolja ne bo obremenjeval. Dvojna zm

Za več uporabnih vsebin se registrirajte TUKAJ.

 

 

NAPIŠI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here