5 RESNIČNIH ZGODB O ŽIVALIH, KI SO LJUDEM REŠILE ŽIVLJENJE

0
2185

Splošno znano je, da so živali sposobne sprejemati ljubezen in naklonjenost, o čemer priča nešteto pričevanj o hvaležnosti in predanosti rešenčkov iz zavetišč oz. takšnih ali drugačnih stisk.

Za vas smo zbrali nekaj nadvse navdihujočih primerov, v katerih so živali za reševanje svojih ljudi pokazale izjemno iznajdljivost in pogum.

1.    Čudežna Winnie (Winnie the Wonder Cat) je dobesedno skočila v akcijo, ko se je zrak v hiši napolnil z ogljikovim monoksidom. Lastnica se spominja, da je v trdnem snu zaslišala Winnie glasno mijavkati, da bi jo zbudila pa jo je tudi praskala. Ko je končno dojela, kaj se dogaja, je še komajda poklicala pomoč. Ob prihodu policije je bila zaradi vdihanega strupenega dima že neprisebna. Če ne bi bilo muce Winnie, bi se dogodek v slabih petih minutah končal tragično za vso družino. Ogljikov dioksid je uhajal iz poškodovane črpalke za gorivo v kleti.

2.    Khan je v zavetišču posvojeni doberman, ki je po samo štirih dneh bivanja v novem domu bogato poplačal dobroto svojih posvojiteljev, saj je komaj 17-mesečno hčerko Charlotte rešil pred smrtonosnim napadom kače. Malčica se je igrala na vrtu pred hišo, ko se je Khan vidno razburil – ne zaman, saj je bila pod hišo strupena kača. Poskušal je deklico odriniti. Ker se nevarnosti ni zavedala in se ni premaknila, jo je zgrabil za plenico in nežno preložil na travo kakšen meter za njim. Vznemirjena kača se je zaletela in Kahna ugriznila v šapo. Z zdravniško pomočjo si je pasji junak na srečo kmalu opomogel.

3.    Joe je posvojil svojega Buddyja, nemškega ovčarja, ko je bil samo osem tednov star mladiček. Naučil ga je, da mu prinese telefon takoj, ko se pričnejo kazati prvi simptomi epileptičnega napada. Še več, če Joe izgubi zavest ali iz takšnega ali drugačnega ne more uporabiti telefona, za Buddy sam s svojim čekanom pritisniti na klic v sili. Ko je bil star osemnajst mesecev, je dejansko poklical nujno pomoč in pričel cviliti v telefon. Reševalci so prispeli v nekaj minutah. Čeprav je bil Joe nezavesten, si je po nekaj dneh v bolnišnici opomogel – vse zahvaljujoč zvestemu Buddyju.

4.    Honey je bila komaj pet mesecev stara angleška koker španjelka, ko je avtomobil njenega lastnika Michaela zdrsnil s ceste, se prevrnil in odkotalil v globoko grapo. Ker je bil ujet v stisnjeni pločevini, je Michael vedel, da je Honey njegovo edino upanje. Z zadnjimi močmi je uspel iz zmečkanega avtomobila rešiti psičko. Čeprav mlada, je svojo nalogo takoj dojela, saj je slab kilometer od kraja nesreče uspela zbuditi pozornost naključno mimoidočega in ga pripeljati na kraj nezgode. Reševalci so bili enotnega mnenja, da bi se brez pomoči bistre Honey za Michela dogodek tragično končal.

5.    Amy in njen sin Ethan sta v lokalnem zavetišču posvojila oranžno belo tigrasto muco po imenu Pudding. Kasneje to noč je Amy, dolgoletna diabetična bolnica, zaradi hude hipoglikemije (stanja, ko nivo sladkorja v krvi pade pod 3 mmol/L) izgubila zavest. Muca Pudding je to začutila in pričela Amy gristi in suvati, dokler je ni toliko zbudila, da je na pomoč poklicala sina. Ethan je trdno spal in maminih klicev ni slišal. Muca je ponovno posredovala in toliko časa skakala po Ethanovi postelji, da se je zbudil in poklical nujno medicinsko pomoč. Amy in njeni zdravniki se strinjajo, da ji je Pudding rešila življenje. Sedaj je registrirana terapevtska mačka, ki je naučena z mijavkanjem Amy opozoriti, ko se ji raven sladkorja nevarno zniža.

Za več herojskih vsebin se registrirajte TUKAJ

 

NAPIŠI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here