PRAVI RAZLOG ZA SLOVO ROBERTA KRANJCA

0
2057

Pred odhodom v Planico je danes Robi Kranjec, eden najboljših slovenskih smučarskih skakalcev naznanil, da bo v soboto v finalu letošnje skakalne sezone zaključil svojo športno kariero.

Po njegovih besedah se je kot tekmovalec v sredo zadnjič skupaj s kolegi iz slovenske skakalne reprezentance z vlakom odpeljal v dolino pod Poncami, na uradni preizkus legendarne letalnice bratov Gorišek. Na vlaku z njim so bili še Tilen Bartol, Jernej Damjan, Jaka Hvala, Žiga Jelar, Anže Lanišek, bor Pavlovčič, Domen in Peter Prevc, Anže Semenič, Jurij Tepeš in Timi Zajc. Mlada športna kolega Domen Prevc in Timi Zajc sta 37-letnega Kranjčana na glavni železniški postaji v Ljubljani kar na ramenih odnesla na »zadnji« vlak.

Kot je dejal, je odločitev dokončna, saj je – razen enega – vse drese že vrnil v klub. Čeprav je po dolgotrajnem okrevanju zaradi operacije strganih kolenskih vezi, kot sam pravi, v skokih spet začel uživati, »poti nazaj več ni«. Prav med rehabilitacijo, med daljšim časom, ki ga je preživel doma, se je že januarja odločil svoji karieri narediti konec. Meni, da bi ga nadaljevanje kariere preveč izčrpalo.

Ponosen je na svoje dosežke, poleg športnih uspehov pa se rad pohvali tudi s svojim uspešnim družinskim življenje. Ves čas ga je na težki športni poti podpirala prej še kot dekle, sedaj pa žena Špela, s katero sta se diskretno in brez medijskega pompa poročila v Indoneziji in leta 2013 posvojila osemmesečno deklico v Gvineji Bissau. Čokoladni bombonček, sedaj šestletna Pika Felicija je med intervjuji Robertu večkrat nadvse prisrčno ukradla pozornost in s svojo očarljivo neposrednostjo poskrbela za zabavne, spontane medijske trenutke.  Prav hudomušno Piko, katero mami in oči ljubkovalno kličeta »Čoko« in »Mafin«, bo na zadnjem sobotnem skoku Roberta Kranjca doletela čast zadnjič zamahniti z zastavico za šampiona, ki se poslavlja. Na vprašanje novinarja, kako se bo po tem osredotočil na skok, je odgovoril: “Ne vem. Ne vem, kako bomo to izpeljali. Mi je pa v Planici vedno super.”

Enaindvajset let po svojem premiernem nastopu v svetovnem pokalu je Kranjec rekorder tudi po številu poletov preko 200 metrov, saj jih nanizal največ na svetu, in sicer do sedaj 206. »Leteči Kranjec«, ki si vzdevka ni prislužil brez razloga, je v zaključku kar obsežne objave na družbenih omrežjih svojo odločitev povzel takole: »Dragi navijači, dragi pokrovitelji, dragi prijatelji. V soboto na Planici bom skočil zadnjič. Poletel bom skozi spomine in najlepše trenutke svoje kariere. Zadnjič se bom spustil po moji domači Planici in se vam nasmehnil v slovo. To, da sem bil med slovenskimi orli, je največja nagrada za moj trud, je uresničitev mojih športnih sanj. Hvala, ker sem lahko letel za vas. Zase. Za svojo družino. Hvala vsem navijačem, vsem pokroviteljem, vsem prijateljem, hvala moji družini, ki me je podpirala na moji športni poti. Zdaj je čas, da uberem druge poti. Da se vsak večer vrnem k moji Špeli in moji Piki. Da se vsako jutro zbujam z njima. Čas je, da vzletijo moje nove sanje. Hvala, prijatelji. Bili ste moj veter, moja opora. Ponosen in hvaležen sem, da sem lahko živel svoje sanje. Robi”

Za več srečnih zgodb se registrirajte TUKAJ

NAPIŠI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here