POGREŠANEGA TRILETNIKA NAŠLI ŽIVEGA, ZAHVALJUJOČ MEDVEDU

0
2067

Triletni prebivalec Severne Karoline Casey Hathaway se je srečno vrnil domov potem, ko je nenadoma izginil izza babičine hiše, in bil dva dni izgubljen v gozdu. Presenetil je z izjavo, da je v gozdu ves čas preživel v družbi pravega, prijaznega medveda, ki je pazil nanj.

Fantič se je z dvema drugima otrokoma igral za babičino hišo. Ko sta se le-ta vrnila v hišo, so pogrešili Caseya, ki ga kljub iskanju ni bilo najti nikjer.

Na stotine ljudi se je lotilo iskanja triletnika, več kot šeststo prostovoljcev skupaj z agenti FBI, NCIS in pomorsko policijo. Čez dva dni so po temeljiti iskalni in reševalni operaciji malčka našli, ko je klical mamico iz globokega gozda.

Policija je izjavila, da je bil Casey premočen do kože, prezebel in zapleten v trnjevo grmovje. Da so prišli do otroka, so reševalci morali prečkati do pasu segajočo vodo.

 

Caseyeva teta, Breanna H. je v FB objavi izjavila, da je bil njen nečak po vrnitvi domov »zdrav, nasmejan in zgovoren«. »Rekel je, da je dva dni preživel z medvedom,« je napisala v objavi. »Bog mu je poslal prijatelja, da ga je varoval. Bog je Bog. Čudeži se dogajajo.«

Kot je poročal Boston Herald, je na FB omrežju celo »GoFoundMe« stran, narejena na zahtevo javnosti, z naslovom »Casey and the Bear« (Casey in Medved), ki pravi:

»Ta otročiček je bil izgubljen v gozdu pri ekstremno nizkih temperaturah, v dežju, temni noči in vetru. Povedal nam je, da je bil z njim njegov dober prijatelj medved, ki ga je varoval. Zahvaljujoč božji milosti je prišel nazaj domov živ in zdrav.«

Ko je bil najden, je to isto zgodbo je malček povedal tudi lokalni policiji.

Še vedno ostaja skrivnost, kako je Casey v gozdu ostal bolj kot ne zdrav in preživel sam s svojim medvedom.

»Ni povedal, kako je uspel prestati in preživeti vse to«, je šerif okrožja Craven, Chip Hughes, povedal WCTI. »Rekel je, da je imel v gozdu prijatelja – medveda – ki je bil z njim.«

Oblasti se še vedno trudijo razvozlati, kaj se je v resnici zgodilo in kako je triletnik končal v gozdu. Kar se tiče medveda, s katerim naj bi vedril, so še vedno negotovi, ali je bil medved resničen ali le namišljeni prijatelj. Kot je rekel Hughes, so medvedi v okrožju sicer dokaj pogosti, a vseeno verjame, da je zgodba bolj prisrčna kot resnična.

NAPIŠI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here