POLETI. PRVA PO TREH LETIH – A ZATO NIČ MANJ SLADKA ZMAGA

0
1921

Vikersund 2019!!! Norveška letalnica je ena največjih v svetu, ponaša pa se s kar devet svetovnimi rekordi. Danes je bila v Vikersundu dosežena jubilejna deseta ekipna zmaga. V postavi Anže Semenič, Peter Prevc, Domen Prevc in Timi Zajc je Slovenija na ekipni tekmi prehitela Nemčijo in Avstrijo.

Izredno prepričljiva zmaga Slovenije je bila – razumljivo – dokaj nepričakovana. A vendar… Slovencem se je še najbolj uspela približati Nemčija, saj je po šestih od osmih poletov zaostajala le za pičle tri točke. Dokler se ni spet “zgodil” Domen Prevc, ki je za tekmece daleč predaleč poletel neverjetnih 235,5 metrov, s čimer je Karla Geigerja prehitel kar za 30 točk. In za njim je še Timi Zajc kot zadnji letalec na tekmi nadvse suvereno ubranil veliko prednost. Slovenski “orli” so na koncu Nemce pustili za seboj  za 26 točk, tretje uvrščene Avstrijce pa kar za 70 točk. Četrto uvrščeni Poljaki so zaostajali za 85 točk, Japonci na petem mestu pa za že več kot 100 točk. V prvi televizijski izjavi je kapetan slovenskega kvarteta Peter Prevc nasmejano izjavil: “Resnično sem vesel. Dobro smo skakali, uživali smo v tekmovanju in uživali bomo na slovesni podelitvi.” Povsem zasluženo!

Timi Zajc, ki je skočil zadnji na tekmi, pa je povedal: “Pred finalnim skokom sem čutil malo nervoze. Ko sem videl, da sem preletel zeleno črto, sem bil zelo vesel. Vesel sem bil, da je celotni ekipi uspelo.”

Seveda so se veselili tudi preostali člani slovenske ekipe. Po točkah je bil najboljši Domen Prevc, ki je tekmo komentiral takole: “Danes so mi uspeli trije zares odlični skoki. Že ob prvem sem v dobrih razmerah postavil osebni rekord. Drugega sem bil še posebno vesel, ker so bile razmere slabše, a mi je še vseeno uspelo izvleči kar nekaj metrov. To je bil eden tistih dni, ko se na koncu usedem in rečem: ‘Zdaj pa lahko umrem.’ O rezultatu, kako se nam bo izšlo, nisem razmišljal preveč vse do svojega zadnjega skoka. Šele potem, ko sem pristal, sem začel računati, kam nas to lahko privede. Ko so se številke na koncu seštele in ko je Timi skočil, smo bili vsi zadovoljni s prvim mestom.”

Naj povzamemo: S Semeničem je Slovenija tekmo pričela s tretjim mestom, potem pa je na žalost po poizkusu starejšega brata Prevc zdrsnila na četrto mesto. Nadvse razpoloženi Domen Prevc pa je vrstni red povsem premešal s svojim poletom 232,0 m in Slovenijo popeljal na sam vrh. Tudi po poletu Timija Zajca, ki je dosegel 218,5 m, so zadržali vodstvo in se uvrstili v finale s prednostjo kar 18 točk!

Svetovni pokal se bo tradicionalno končal prihodnji konec tedna v Planici. Ali si lahko želimo lepši obet za tradicionalno slovensko romanje “Pod Ponce”???

Za več koristnih vsebin se registrirajte TUKAJ

 

 

 

NAPIŠI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here