NAMERNO ODREZANA ROKA Z NAMENOM ZAVAROVALNIŠKE GOLJUFIJE?

0
1913

V pričakovanju sto odstotne invalidnine si je menda enaindvajsetletnica s pomočjo svojega partnerja na krožni žagi za les namerno odrezala roko nad zapestjem, čeprav naj bi sodelujoči poskušali prikazati, da gre za nesrečni dogodek.

Mediji poročajo, da gre za starša poškodovane in njenega partnerja, vsi skupaj pa so vpleteni v kazniva dejanja poskusa goljufije na račun zavarovalnic. Nenavadni dogodek je zbudil pozornost kriminalistov zato, ker so štiri povezane osebe ob koncu leta 2018 pri petih slovenskih zavarovalnicah sklenile zavarovalne police za življenjsko in nezgodno zavarovanje. Samo nekaj mesecev kasneje pa so že nekaj dni po domnevni »nezgodi« vsi štirje podali zahtevek za odškodnino, ki bi lahko znašala tudi precej več kot milijon evrov. Mimogrede, je za vas roka – četudi leva – vredna več kot milijon evrov?

Vse kaže na to, da gre za srhljivo, a skrbno načrtovano prevaro s ciljem pridobitve velike premoženjske koristi po vnaprejšnjem medsebojnem dogovoru in skrbno načrtovani  razdelitvi vlog s ciljem pridobitve velike premoženjske koristi na goljufiv način.

Valter Zrinski, vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Ljubljana, je na tiskovni konferenci povedal, da so kaznivih dejanj goljufije osumljeni 21-letnica, 29-letnik, 58-letnica in 63-letnik iz Ljubljane oz. njene okolice. Vsi štirje so v sorodstvenem razmerju. Ko so začetku letošnjega plačali prve obroke zavarovalnih polic, s čimer so vse zavarovalne police tudi postale veljavne, si je enaindvajsetletnica (hčerka) na domu triinšestdesetletnika (očeta) nad levim zapestjem namerno odrezala roko (če si jo je odrezala sama?), z grozljivim namenom pridobitve visoke odškodnine. Osumljenci so poškodbo v nadaljevanju lažno prikazovali kot nesrečo pri žaganju vej na drevesih.

Da gre za skrbno načrtovano prevaro nakazuje dejstvo, da je oče poškodovano hčerko doma takoj oskrbel s prvo pomočjo, zatem pa jo je odpeljal v zdravniško oskrbo v Ljubljano – brez odrezane roke. Dekle so namreč med potjo prevzeli zdravstveni delavci reševalne postaje Ljubljana, jo pripeljali v klinični center in od tam poklicali policijo. Samo zato, ker so policisti so odšli k očetu domov in v najkrajšem času našli odrezani ud in ga pravočasno pripeljali v bolnišnico, je s kirurškim posegom zdravnikom uspelo rešiti roko. Naj se vam zdi še tako neverjetno, je bil srečen razplet dogodkov za hudodelsko družino slaba novica, saj se ji je z rešeno roko obetala bistveno nižja zavarovalnina od pričakovane.

Po zaslišanju in vseh zbranih obvestilih je preiskovalna sodnica dvema osumljencema (staršema)  pridržanje odpravila, a ovadeni so vsi štirje. V priporu sta ostala 21-letnica in 29-letnik (hčerka in njen partner). Slednji je star znanec policije, saj ga je zaradi raznih goljufij v preteklosti policija že obravnavala. Tako naj bi lagal glede svoje izobrazbe in se predstavljal kot študent kriminalistike, čeprav to v resnici nikoli ni bil. Izdajal naj bi se tudi za policista. Čeprav za to pravnomočno ni bil nikoli obsojen, naj bi bil na območju Žalca pred štirimi leti vpleten tudi v streljanje in med čiščenjem orožja doma po nesreči do smrti ustrelil svojo punco. Za dokazano kaznivo dejanje poskusa goljufije osumljencem grozi kazen zapora od enega do osem let.

Se lahko »vživite v kožo« družine, ki je bila pripravljena žrtvovati roko hčerke (lahko pa tudi njeno življenje) za milijon evrov in več? Za več vsebin se vsekakor prijavite TUKAJ

 

NAPIŠI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here