9 ZANIMIVOSTI O BRITANSKI KRALJEVI DRUŽINI

0
1889

Za vas smo izbrali devet zanimivosti iz življenja britanske kraljeve družine:

1. Razlog, da je britanska kraljica močno naklonjena svetlim in neonskim oblačilom, je preprost – kot sama pravi, izbira vpadljive barve prav zato, da jo lahko ljudje v množicah vidijo tudi od daleč!

 

2. Kot vsi člani britanske kraljeve družine tudi kraljica Elizabeta II potuje brez potnega lista, saj monarhiji nikoli ni bilo potrebno izkazovati svoje identitete. Tega pa verjetno še niste vedeli: ne le, da kraljico Elizabeto II na njenih potovanjih vedno spremlja njen osebni – seveda kraljevi – zdravnik; z njo vedno potuje tudi zaloga njene lastne krvi. 

 

3. Kot kažejo javnomnenjske raziskave, je princ Charles daleč najmanj priljubljen član kraljeve družine, če ne štejemo Camille Parker-Bowles, ki bo v očeh britanskih podanikov in svetovne javnosti za vedno odgovorna  za konec pravljice, namenjene Diani. Prav mu je!

 

4. Ko si kraljica tu in tam privošči sendvič, mora biti kruh brez skorjice. Obložen pa z dimljenim lososom, jajcem z majonezo, šunko in gorčico, kumarico ali tuno.

 

5. Za idealen popoldanski Earl Grey čajček na mednarodnih potovanjih kraljico spremlja tudi čajnik s kraljičinim monogramom. Tudi jutra kraljica pričenja s skodelico legendarnega čaja, z le kapljico mleka in povsem brez sladkorja.

 

6. Medtem ko se mediji zgražajo, da  Meghan Markle, žena princa Harryja, nosi oblačila iz -nazaslišano! – veleblagovnic, podrobnejša raziskava pokaže, da Meghan preferira trajnostno naravnane modne znamke.

 

7. Posebno priljubljena hrana britanske kraljice so tudi klobase iz famozne veleblagovnice Harrods. Tako zelo, da jih vzame s seboj tudi, ko gre na pot. Harrods je eden od več kot osemsto dobaviteljev, ki se ponašajo s prestižno oznako “Royal Warrant”, brez katere kraljeva družina ne kupuje storitev oz. blaga. Če še ne veste, niso prav vsi tako grandiozni, kot se vam zdi. Med njimi najdete tudi kaj, kar ima mesto v vašem domu: pikantna omaka McIlhenny Company (Tabasco red pepper sauce) in Samsung  avdio in video oprema.

 

8. Med potovanji so na jedilniku kraljeve družine strogo prepovedane morske školjke, v katerih so lahko prisotne tudi zdravju nevarne snovi.

 

9. Tudi česna ne bo nikoli na kraljičinem jedilniku, doma ali na poti. Tako njegov okus kot vonj njeno visočanstvo naravnost sovraži.

 

NAPIŠI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here