6 NARAVNIH ZDRAVIL ZA GLAVOBOL IZ DOMAČE SHRAMBE

0
1896

Seveda je glavobolov več vrst, drži pa, da so vsi po vrsti boleči in nadležni, človeka pa kaj hitro oropajo normalnega življenja.

Čeprav so lahko neznosni, v resnici ni nujno, da takoj posežemo po tableti. Potrebno bo nekaj previdnega eksperimentiranja, a morda boste uspeli glavobol odpraviti povsem po naravni poti, s pomočjo naravnih substanc, ki jih je prav verjetno mogoče najti v vsakem domu.

1.   Rožmarinovo olje: zadostuje že kapljica – morda dve – na bombažni blazinici. Masirajte senci in čelo, nežno vtrite olje v kožo. Poiščite odmaknjen kotiček v svojem domu in obsedite v miru in tišini ter dovolite naravnemu zdravilu, da učinkuje. Študija je namreč pokazala, da rožmarinovo olje vsebuje substanco, ki deluje zelo podobno kot protivnetna zdravila, kakršen je na primer Ibuprofen.

2.   Izsledki raziskave kažejo, da imajo žrtve migren med napadi v možganih zelo nizke nivoje magnezija. Na splošno naj bi oboleli z migreno trpeli pomanjkanje magnezija. A previdnost ni nikoli odveč, saj lahko posameznikom magnezij povzroči diarejo. Zato je priporočljiv vnos magnezija po naravni poti z živili, kot so bučna semena, skuše, suhe fige in temna čokolada. Seveda samo v primeru, če teh živil ne povezujete s sprožilnimi dejavniki napadov.

3.   Kamilica. Ja, kamilični čaj slovi kot zdravilo, ki pomaga omiliti bolečino in sproščati. Zavrite skodelico vode, dodajte vrečko ali jušno žlico kamilice in pustite namakati 10 minut. Po želji sladkajte, najboljše z medom. V miru počasi srkajte po požirkih.

4.   Neverjetno, a resnično: že kozarec vode lahko odpravi vztrajni glavobol.   Dehidracija, pred katero nas na splošno svarijo zdravniki, namreč povzroča tudi pomanjkanje tekočine v možganih in tako stimulira receptorje bolečine.

5.   Salicilna kislina ni le aktivna komponenta v aspirinu, temveč je naravna sestavina rozin, sliv, marelic, borovnic, češenj, brusnic, grozdja, ananasa, pomaranč, mandarin, suhih sliv, jagod in robid. Privoščite si jih.

6.   Med miriado zdravju koristnih zdravilnih sestavin in učinkovin jabolčnega kisa prav gotovo sodi tudi preprečevanje migren in glavobolov. Govori se celo, da lahko inhalacije jabolčnega kisa premagajo sinusne glavobole. Poskusiti ni greh.

7.   Kofein je eno najpopularnejših domačih zdravil proti glavobolu. Ne le, da je kofein sestavina različnih protibolečinskih sredstev, protibolečinsko delovanje zdravil lahko zviša skoraj za polovico.

NAPIŠI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here