BO MUCA DEDIČ MODNEGA OBLIKOVALCA KARLA LAGERFIELDA?

0
1883

Vest o nenadni smrti legendarnega nemškega oblikovalca Karla Lagerfielda je prišla iz modne hiše Chanel, ki jo je kot kreativni direktor oživel pred več kot 35 leti.

Eden od dedičev bogastva, ki ga je ustvaril, bo tudi francoska mačka, ki se hrani izključno s finega porcelana, ima dve osebni služkinji, in dela kot fotomodel.

Osemletna Choupette, dolgodlaka burmanka, bo najverjetneje postala najbogatejša mačka na svetu, saj je modna ikona Karl Lagerfield še za časa svojega življenja zagotovil, da bo modrooka kosmatinka do konca svojega mačjega življenja uživala v popolnem luksuzu – s hišnima pomočnicama in osebnimi stražarji. Odkrito je govoril o tem, kako jo obožuje, saj je nežna in odprtega srca. Za burmanske mačke velja, da so izjemno radovedne in inteligentne, družabne, igrive in nagajive, rade pa imajo tudi druge živali. Za to pasmo velja, da potrebuje veliko fizične in mentalne stimulacije, sicer lahko iz samega dolgčasa postane problematična. Potrebuje veliko človeške pozornosti  in ni primerna za ljudi, ki jo puščajo samo doma ali se jim z njo ne ljubi ukvarjati.

V intervjuju za francosko televizijo je pred časom dejal, da je njegova ljubljenka premožna punca, ki je imenovana tudi v njegovi oporoki. Povedal je, da že ima svoje bogastvo, saj naj bi samo z nastopi v oglasih zaslužila okoli tri milijone evrov. Po aktualnih ocenah pa naj bi podedovala še stopetdeset milijonov Lagerfieldovega premoženja.

Dejstvo pa je, da Choupette (ali po naše »Ljubica«) ni novinka v modnem svetu. Že dlje časa je kultna figura v svetu modnih privržencev. Na družbenem omrežju Instagram ima več kot 150.000 sledilcev.

Sedaj osem let stara muca je vajena razkošnega življenja, ki ga uživa vse, odkar  jo je Karl Lagerfeld “zaplenil” svojemu mlademu prijatelju in manekenu Baptistu Giabiconiju. Choupette, ki jo je leta 2013 kot uslugo prijatelju vzel v varstvo le za krajši čas, je Karlu tako zelo prirasla k srcu, da se ob slovesu ni mogel več ločiti od nje in jo je preprosto obdržal.

Premoženje Lagerfielda, ki je po težkem boju z rakom na slinavki umrl v petinosemdesetem letu starosti, se sicer ocenjuje na okoli 200 milijonov dolarjev.

 

NAPIŠI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here