JE »DOULA« IZBIRA NOSEČE MEGHAN MARKLE?

0
1875

Doula – kot lahko preberete na spletni strani združenja slovenskih doul – ni » zdravnik, medicinska sestra ali babica, saj ni izurjena za odločanje o medicinskih posegih, ter za dajanje medicinskih nasvetov.

Je usposobljena in izkušena ženska, ki nudi čustveno, informacijsko in fizično podporo porodnici in njenemu partnerju v času nosečnosti med porodom in po njem. Sama nima nujno medicinske izobrazbe, dobro pa pozna fiziologijo poroda in je v večini primerov tudi sama rodila.”

Sedemintridesetletna Vojvodinja Sussexa  se je po poročanju britanskih medijev odločila, da bo najela tovrstno pomoč in se s tem odločila prekršiti kraljevski protokol. Kot je povedal vir iz kraljevskih krogov, je Megahn zelo osredotočena na mirnost in pozitivno energijo okoli poroda. Goreča zagovornica ženskih pravic se je odločila slediti lastnim instiktom pri načrtovanju tako posebnega in osebnega življenjskega dogodka. Britansko združenje »Doula UK” je seveda navdušeno, da sta princ in princesa Sussexa naklonjena podpori, ki jo doula lahko ponudi ob rojstvu njunega otroka.

Meghan in princ Harry super vznemirjena v pričakovanju svojega prvorojenca predvidoma konec aprila ali v začetku maja pospešeno adaptirata svoj novi windsorski dom, Frogmore Cottage, ki ga bosta prenovila v okolju prijazno domačijo. Skromno? Presodite sami – govora je o desetsobni nastanitvi, ki bo zajemala telovadnico za jogo, igralnico in nkakor ne bo prikrajšana za udobje moderne tehnologije.

 

Par se je odločil, da spol otroka pred rojstvom ne bo razkrit – nikomur. Kljub temu bo otroška soba v novem domu najnovejšega para kraljeve družine zelo moderna in povsem brez odtenkov modre ali roza barve. Prevladovala bo monokromna paleta, bela in siva. Seveda samo okolju prijazne, veganske barve.

Vir, ki je kraljevemu paru blizu pa razkriva, da Meghan skrbno načrtuje kar najbolj naravni porod, kar se da. Njena mama je zelo naravno in holistično usmerjena. Holistični pristop upošteva nedvomno dejstvo, da um in telo težita k ravnovesju,  zato ni čudno, da si enako vzgojena hčerka želi doživeti porod kot povsem naravno izkušnjo. Govori se tudi, da je poiskala pomoč pri slovitem akupunkturistu, ki ji na seansah pomaga, da izklopi in se sprosti.

NAPIŠI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here