6 PRESENETLJIVIH RAZLOGOV, ZAKAJ JE HVALEŽNOST KORISTNA

0
1869

Naj postane hvaležnost vaš način življenja, saj je obvezna oprema za srečno in zadovoljno življenje.

“Hvala” je le skromna beseda. Če jo namenite ljudem okrog vas ali samemu sebi, postane magična beseda, ki bogati medsebojne odnose in čudežno odpira vrata.

1. Hvaležnost, na katero smo zavestno pozorni, izjemno pozitivno vpliva na splošno fizično počutje. Študija je pokazala, da so hvaležni ljudje bogato nagrajeni z manj glavoboli, manj želodčnimi težavami, čistejšo kožo in zdravo prebavo.

 

2. Hvaležnost privlači obilje na vseh področjih življenja. Saj ste že slišali za zakon privlačnosti? Recite stop zavisti in prekomerni zaskrbljenosti. Bolj kot boste hvaležni, več razlogov za to boste imeli. Poskusite, ne bo vam žal.

3. Hvaležnost je tesno povezana z občutki sreče, saj so hvaležni ljudje praviloma srečni ljudje. Zato bodite optimistični, smejte se in bodite dobri do drugih ljudi.

4. Vas muči nespečnost? Pred spanjem v mislih naštejte nekaj razlogov za svojo hvaležnost–ne zmanjka jih niti v najbolj težkih in temnih časih. Pozor: naj vas ne premamiijo misli na tisto, česar nimate. Bodite iskreno hvaležni za vse, kar imate.

5. Ko nimate prave ideje in se vam zdi, da ste obtičali, naj bo v osebnem ali poklicnem življenju, ne obupavajte. Namesto negativnih misli se osredotočite na svoje življenje in svet okrog sebe, razmišljajte o dobrih stvareh, o dobrih ljudeh. Znanost dokazuje, da hvaležnost sprošča in hkrati spodbuja kreativnost.

6. Ne le, da hvaležnost krepi odnose. S hvaležnostjo se lahko pričnejo dragocena nova znanstva in prijateljstva. Saj veste, da lepa beseda lepo mesto najde, kajne?

In ne pozabite: priložnost za hvaležnost so tudi slabe stvari, ki so se nam v življenju zgodile. Krivičen delodajalec, nezadovoljstvo ali celo mobbing na delovnem mestu… Zaradi česar smo bili prisiljeni zbrati pogum in obrniti nov list. Napraviti korak, ki smo se ga tako zelo bali, a se je izkazal za najboljšo odločitev v vsem našem življenju.

NAPIŠI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here